Uitkeringsfraude

  1. Bel, mail of app ons
  2. Bespreek uw probleem
  3. Kies de beste oplossing voor uw situatie

Bel direct: 06 – 87 41 89 49

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 9 tot 12.30 en van 13.30 tot 17:00.
U kunt ons altijd whatsappen!

Vragen stellen en besluit uploaden

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, txt.

Uitkeringsfraude

Onze advocaten hebben ruime ervaring in het bijstaan van mensen die beschuldigd worden van uitkeringsfraude.

Uitkeringsfraude kan door de overheid zowel bestuurs- als strafrechtelijk worden aangepakt. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in het uitkeringsrecht, maar ook in het strafrecht.

Als u de wettelijke inlichtingenplicht hebt geschonden door bijvoorbeeld een gezamenlijke huishouding of (zwarte) inkomsten niet uit eigen beweging door te geven, kan de gemeente uw uitkering beëindigen en een terugvorderingsbesluit nemen. De gemeente kan op grond van de Participatiewet ook een bestuurlijke boete opleggen.

Daarnaast kan het openbaar ministerie u, op voorspraak van de sociale recherche, ook strafrechtelijk vervolgen en zou een geldboete, werkstraf of zelfs een gevangenisstraf kunnen worden opgelegd.

Wordt u opgeroepen voor een gesprek bij de afdeling handhaving van de gemeente of een verhoor bij de sociale recherche, wil de gemeente een huisbezoek doen of heeft de gemeente dat al gedaan, heeft u een negatief besluit ontvangen of wordt u strafrechtelijk vervolgd op verdenking van uitkeringsfraude, neem dan direct vrijblijvend contact met ons op! In dit soort zaken is vroegtijdige adequate rechtsbijstand door ervaren uitkeringsadvocaten van groot belang. Wij kunnen u bijvoorbeeld vertellen in welke gevallen u een beroep op het zwijgrecht kan doen.

Bel gerust voor meer informatie: 06 – 841 587 66